Til dig, som gør rent

Rengøring skal gøres, og det kan være hårdt for hænderne. Det er derfor vigtigt at have de helt rigtige redskaber, og rengøringsmidler, for at gøre det lettere for de personer, der klarer rengøringen. Du kan som rengøringshjælp sagtens bede din chef om rengøringshandsker, eller bede om en støvkost, så du ikke skal bukke dig ned for meget, og få øm ryg. Rengøringshandskerne kan have stor effekt på hvordan dine hænder vil se ud, på nu, men også når man kommer op i årene. Huden tørrer ud, og kan faktisk slet ikke tåle de stoffer, der er i rengøringsmidlerne, som du er i kontakt med, når du gør rent. Handskerne holder altså disse ingredienser tilbage og også vand, som kan udtørre dine hænder. Det er altså flot for at undgå at røre ved bakterier eller støv, men for at beskytte.

Støvsugeren kan give mange ømme rygge, men det er ikke nødvendigt, hvis blot den passer til dig. De fleste gør rent, der er på markedet i dag, kan indstilles til hver enkelt person. Der findes stadig nogle, som har et teleskop, som ikke kan indstilles, hvorfor det er vigtigt, at den har den rigtige højde, til den der bruger det. Er det for lavt, kan man gå foroverbøjet og omvendt er det for højt, er det skulderen der kommer på overarbejde. Snak derfor med din chef, og han/hun vil tage det til sig, for at sikre godt arbejdsmiljø og effektiv rengøring– hvilket er i hans/hendes interesse.
Listen er lang over hvilke produkter og midler, du kan tillade dig at bede om, og det kan derfor være en god ide at sætte sig ind i, hvad du egentlig har krav på – ud over den basale viden. Undersøg på nettet om der er et vis antal kilo du må løfte, og deriblandt også om du får den rigtige løn for dit arbejde. Der er ingen grund til at blive snydt, og det kan betale sig, for din krop på både lang og kort sigt, at have styr på disse ting, så du ikke bliver gammel før tid.